Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranáři z řad zdravotníků i hasičů zasahovali u vážné nehody motocyklista v Sedlišti, střetl se s osobním vozem

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v neděli 12. dubna u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před sedmou hodinou večerní převzali operátoři krajského operačního střediska ZZS informaci o střetu osobního vozidla s motocyklem v obci Sedliště.

Na místo vyjely pozemní týmy a vzlétl vrtulník LZS. První záchranáři byli u postiženého během pěti minut od nahlášení události.

Nehoda byla hasičům ohlášena tři minuty před devatenáctou hodinou, na místo jsme vyslali jednotku ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku. Hasiči na místě provedli na obou vozidlech protipožární opatření a připravili plochu pro přistání vrtulníku LZS.

řekl nám k zásahu tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Devětatřicetiletý motocyklista byl po nehodě v bezvědomí, utrpěl vícečetná závažná poranění a nalézal se v přímém ohrožení života. Zasahující lékaři museli provést intubaci jeho dýchacích cest a převedení na přístrojem řízenou ventilaci.

Pacient byl zajištěn krčním límcem, uložen do vakuové matrace a posádky zahájily podávání léků dvěma žilními vstupy. Týmy postiženého následně transportovaly do ostravské Fakultní nemocnice. V době předání do péče tamních lékařů byl jeho stav kritický.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet