Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Téměř po půl století má sbor dobrovolných hasičů Prostřední Svince moderní stříkačku na požární sport i k zásahům

Hasiči ze Sboru dobrovolných hasičů Prostřední Svince se léta úspěšně rvali o úspěch na soutěžích i se zastaralou technikou. S moderní stříkačkou teď mohou být i novou štikou hasičských soutěží.

Cílem celého projektu, pořízení nové hasičské stříkačky PS 12, bylo nahrazení stávajícího stroje, který je bezmála 48 let starý a není upraven pro potřeby požárního sportu.

Díky nové stříkačce zvýšíme konkurenceschopnost v požárním sportu a věříme v lepší umístění na soutěžích, kterých jsme se zúčastňovali i přes lehkou nevýhodu v podobě zastaralé techniky. Také doufáme, že moderní vybavení přivede do sboru nové členy, kteří posílí i naše sportovní družstvo

vysvětluje důležitost tohoto kroku starosta sboru Jan Rathouz.

Projekt byl financován z několika zdrojů. Příspěvek 50 000 Kč korun získali členové sboru od hasičského fondu Nadace Agrofert, a stejnou částku uvolnila i obec Dolní Třebonín. Zbývající náklady byly hrazeny z vlastních zdrojů SDH Prostřední Svince.

Požární stříkačka PS 12

Jedná se o stroj upravený pro potřeby požárního sportu ale lze jej využít i pro případný zásah. Je vybavena motorem o obsahu 1500 ccm, s vrtáním 72 mm a zdvihem 88 mm.

Dalšími přednostmi jsou ostrá vačková hřídel, speciální písty s vložkami válců a upravená hlava motoru. Stroj dodala firma Servis PS12.

Sdílet