Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Olomoucku hořelo ve dvou případech v lokomotivě vlaku

V průběhu 15.března 2010 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Olomouckého kraje celkem k 12 událostem. Ve dvou případech hořela i lokomotiva. Strojvedoucí vždy požár částečně lokalizovali.

V průběhu 15.března 2010 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Olomouckého kraje celkem k 12 událostem. Ve dvou případech hořela i lokomotiva. Strojvedoucí vždy požár částečně lokalizovali.












Požáry

Osek nad Bečvou – v 6.40 hodin
požár přepěťové ochrany v motorovém prostoru lokomotivy uhašený strojvedoucím před příjezdem hasičů.

Uničov – v 8.00 hodin
požár elektroinstalace ovládacího pultu stojící lokomotivy uhašený strojvedoucím před příjezdem hasičů.

Tršice – v 9.15 hodin
výbuch kelímkové pece ve slévárně Alfametal s.r.o. s následným požárem sond. Povolány jednotky profesionálních hasičů z Olomouce a dobrovolní hasiči z Tršic,Velkého Týnce a Doloplaz. Hořící materiál vyvezen mimo objekt a uhašen. Při výbuchu byla zraněna jedna osoba, kterou převzala Zdravotní záchranná služba. Předběžná škoda na zařízení a objektu byla odhadnuta na 1 mil.Kč. Příčina výbuchu je v šetření Policie ČR.

Dopravní nehody

Žulová – 6.28 hodin
nehoda dvou osobních vozidel

Medlov- 7.30 hodin
nehoda osobního a nákladního vozidla, 2 zraněné osoby


Záchrana osoby

Domamyslice – ve 14.05
nahlášena osoba v potoce, která se nemůže dostat na břeh. Povoláni byli hasiči HZS z požární stanice v Prostějově a ti příjezdu na místo zjistili, že dotyčná osoba se pohybovala kolem potoka, uklouzla a spadla z prudkého břehu do potoka . V době příjezdu hasičů byla již vytažena na břeh spoluobčanem, který šel náhodně kolem. Ten za ní vlezl do potoka a vytáhl ji z vody. Podchlazenou osobu pomohli hasiči naložit do vozidla Zdravotní záchranné služby a zachránce odvezli domů.



Ing. Jaroslav Hrubý
pověřen podáváním informací
HZS Olomouckého kraje


-kaw- 

Sdílet