Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Romana Hlinovského vystřídá v Praze šéf libereckých hasičů Luděk Prudil, Hlinovského o odchod požádal generál Ryba

Ředitel pražských hasičů, brigádní generál Roman Hlinovský, odchází z čela HZS hl m. Prahy. Uvedl to v rozhovoru pro Blesk a Deník N.

Podle Hlinovského o jeho odchod požádal generální ředitel HZS ČR generálporučík Drahoslav Ryba, se kterým měl dlouhodobější neshody.

Hlinovský dále uvedl, že jeho odchod z čela pražských hasičů není vhodný s ohledem na probíhající krizi v důsledku koronaviru, Deníku N potvrdil, že žádost o převedení na jiné místo podepsal. Včera ale na základě podpory primátora a s ohledem na složitou situaci kvůli koronaviru požádal vedení, aby žádost vzalo zpět.

Řadě mých kolegů vadí některé moje kroky a píšou na vedení anonymní dopisy,

říká Roman Hlinovský v otevřeném rozhovoru pro Studio N.

Brig. gen. ing. Roman Hlinovský (* 3. února 1968) od října 1988 do listopadu 2004 působil u Hasičského záchranného sboru podniku SPOLANA, a.s. Neratovice. Z funkce hasiče postupně přešel na pozici velitele družstva, zástupce velitele jednotky a velitele jednotky HZS.

V období od 1. prosince 2004 do 1. prosince 2010 vykonával funkci náměstka krajského ředitele pro IZS a operační řízení Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. 1. prosince 2010 byl jmenován do funkce krajského ředitele.

V roce 2012 se zúčastnil mise HZS ČR v Afghánistánu, kde ve spolupráci s Provinčním rekonstrukčním týmem shromažďoval informace z oblasti krizového řízení a zabezpečoval základní výcvik pro hasičskou jednotku provincie Logar.

V květnu 2014 byl vyslán Evropskou komisí do Srbska. Zde jako expert na povodně pomáhal jako člen European Civil Protection Teamu koordinovat mezinárodní pomoc v zatopených oblastech.

Dne 1. dubna 2015 byl generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR vybrán do funkce ředitele HZS hlavního města Prahy, 28. října 2015 byl prezidentem republiky jmenován do hodnosti brigádního generála.

zdroj: Wikipedie

Jsem tady pět let a umím si představit, že jsem mohl udělat některé věci rychleji. Ne všechno je ideální, nejsem superman,"

dodal v rozhovoru generál Hlinovský.

Sdílet