Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Třinecka zasahovali dnes hned u 3 nehod nákladních aut a kamionů

Hasiči z Třinecka zasahovali dnes hned u 3 nehod nákladních aut a kamionů. Havárie se zřejmě staly v důsledku ledovky na silnici. V jejich důsledku se na Třinecku tvořily dlouhé kolony aut.

1. Kolem půl čtvrté ráno vyjeli hasiči do Třince-Nebor na silnici I/11 (E 75) k DN kamionu DAF 95 XF, řídil ho Polák (přes 50 let), hasiči jej museli vyprostit.

2. Pak hasiči přejížděli ke druhé DN v Ropici (nahlášeno před 5. hodinou), asi 3 km od první DN – nákladního automobilu MAN, jehož přívěs skončil v příkopu a v plotě RD, automobil zablokoval oba pruhy silnice, byla téměř 3 hodiny uzavřená. Přívěs vyprostili hasiči.

3. Další kamion se dnes po 7. hodině kvůli poruše zastavil na kruhovém objezdu v Třinci, a tím zablokoval dopravu. Na místo dojeli hasiči, ale bez vyprošťovacího speciálu Mercedes Bizon ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu, který předtím pomáhal u první DN, by se jej nepodařilo odtáhnout. Řidiči se naštěstí podařil vozidlo opravit – krátce před příjezdem Bizona – a kruhový objezd uvolnil.

4. Další DN – v Třinci-Lyžbici – nahlásila hasičům Policie ČR o půl deváté… dodávkového a osobního automobilu s únikem provozních kapalin. 

Info: Mgr. Petr Kůdela
HZS Moravskoslezského kraje
tiskový mluvčí


-wap-

Sdílet