Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cyklická odborná příprava Jednotek Plzeň – sever JPO II.a III

V letošním roce, stejně tak jako v letech minulých, připravila odborná rada velitelů OSH Plzeň sever společně s veliteli požárních stanic Plasy a Nýřany cyklickou odbornou přípravu velitelů a strojníků jednotek SDH obcí kategorií JPO II a JPO III.

V letošním roce, stejně tak jako v letech minulých, připravila odborná rada velitelů OSH Plzeň sever společně s veliteli požárních stanic Plasy a Nýřany cyklickou odbornou přípravu velitelů a strojníků jednotek SDH obcí kategorií JPO II a JPO III.

Odborné přípravy se účastnilo 98% pozvaných velitelů a strojníků. V praxi se 98% rovná 64 velitelů jednotek a velitelů družstev + 72 strojníků jednotek JPO II a JPO III. Celý blok cyklického školení probíhal v hasičské zbrojnici města Kaznějov. Díky bezvadné spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů v Kaznějově.

Blok přednášek zahájili velitelé požárních stanic npor. Kučera a npor. Livinka. Úvodní slovo také pronesl starosta města Kaznějova ing.Petr Sýkora, který všechny účastníky kurzu přivítal, pronesl milá slova o důležitosti dobrovolné požární ochrany a všem popřál zdar. Na teoretické odborné přípravě se rovněž podíleli příslušníci oddělení služeb z centrální požární stanice v Plzni.

Cyklická odborná příprava byla ukončena praktickým výcvikem v reálných podmínkách zásahu. Jednotky prakticky nacvičovaly zásah na požár administrativní budovy, požár výškové budovy, záchranu osob z hloubek a v neposlední řadě i zásah těžkou pěnou.

Již v těchto dnech intenzivně připravujeme obdobnou náplň pro cyklickou odbornou přípravu jednotek SDH obcí kategorie JPO V., která se bude konat 10 a 11. 4. 2010. Mimo jiné probíhá příprava kurzu nositelů izolačních dýchacích přístrojů, na kterou je z našeho okresu přihlášeno 44 dobrovolných hasičů. I v následujících letech bychom rádi udržovali velice kvalitní spolupráci mezi HZS PK ÚO Plzeň a dobrovolnými hasiči, jak v jednotkách, tak na úrovni SH ČMS OSH Plzeň sever. Tato kvalitní spolupráce je velkým přínosem pro obě strany.

Foto a info: Martin Lesch


-wap-

Sdílet