Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Portál HZS Jihomoravského kraje změnil vzhled

Nový, moderní vzhled získaly v minulých dnech webové stránky Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kra­je.

Základní změnou proti původní grafické úpravě je lepší využití plochy webové prezentace. Všechny webové stránky s touto změnou současně získaly nový, moderní a jednotný design. Tvůrci nové podoby stránek nepodlehli pokušení zobrazovat hasičský záchranný sbor jen se šlehajícími plameny. Cílem stránek je prezentace HZS Jihomoravského kraje jako seriózní organizace, která se zabývá mnoha různorodými činnostmi – od klasické záchranné funkce a řešení nejrůznějších krizových situací přes prevenci až po akce pro děti i širokou veřejnost.

Na portálu www.firebrno.cz lidé i nadále najdou nejsledovanější rubriky a aplikace Aktuality a Výjezdy. Tématický rozcestník na titulní straně zájemce navede na přehled informací a dokumentů pro veřejnost, odborníky, učitele, děti, partnery, členy sborů dobrovolných hasičů i volná místa. Zájemci na úvodní straně najdou rovněž kalendář akcí, fotogalerie a kontakty na všechna důležitá pracoviště HZS JmK. Bannery čtenáře odkazují na soubor informací projektu Vaše cesty k bezpečí, na aplikaci Pálení klestí s formulářem elektronického hlášení této činnosti a na projekt Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva, známého jako Dráček Hasík.

Portál kromě základních informací o HZS JmK a dalších dokumentů a informací sdružuje také webové stránky jednotlivých územních odborů, chemické laboratoře a školícího střediska HZS JmK v Tišnově. Každá ze sekcí má vlastní vizualizaci, která návštěvníkům usnadňuje orientaci v celkové struktuře webových stránek. Díky aplikaci Výjezdy je HZS Jihomoravského kraje jediným hasičským sborem kraje, který na webových stránkách zveřejňuje všechny zásahy hasičů v reálném čase.

Webové stránky Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje patří k velmi sledovaným. Portál www.firebrno.cz loni měsíčně v průměru zaznamenával přes 50 tisíc návštěv. Nejvíc – 60463 návštěv – měl v prosinci 2009.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-kaw- 

Sdílet