Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dohodě s majitelem nechali hasiči objekt vyhořet

Dne 17. 3. 2010 ve 20:49 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty v Ostratě na Zlínsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Slušovic a Ostraty. Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru starého hospodářského stavení.

Už při příjezdu hasičů byl vidět rozsáhlý požár na celém objektu o rozměru asi 10 × 6 metrů. Podle majitele šlo o bývalé hospodářské stavení na ustájení zvířat, které mu dnes sloužilo na uskladnění starého dřeva.

Celý objekt byl v plamenech a po dohodě s majitelem ho nechali hasiči vyhořet. Majitel nenárokoval žádnou způsobenou škodu, ani nepociťoval potřebu záchrany starého stavení. Rozvinuté vodní vedení sloužilo pro ochranu okolí a k případnému zabránění rozšíření požáru na blízké stromy, porost nebo další objekty v okolí. Stavení vyhořelo pod dohledem místní dobrovolné jednotky a ostatní hasiči se vrátili na své základny.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet