Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Obyvatele paneláku polekal kouř z potravin

Kouř ze spálených potravin ve středu v podvečer polekal obyvatele panelového domu v Žitné ulici v Brně-Řečkovicích.

Hustý kouř vycházející z bytu v osmém patře domu zpozoroval soused. Když zdravotně postižená obyvatelka bytu nereagovala na bouchání na dveře, muž zavolal hasiče. Hlášení hasiči přijali v 18.20 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Lidické, Bauerově a Hrázní ulici. Oznamovatel hasiče počkal před domem a zavedl k bytu.

Hasiči museli vypáčit dveře a do silně zakouřeného bytu, kde byla téměř nulová viditelnost, vnikali v dýchacích přístrojích. Šedesátiletou obyvatelku bytu našli ležet na zemi. Ženu, která byla při vědomí, ale na podněty reagovala jen velmi slabě, vynesli do nezakouřené chodby chráněné únikové cesty, kde jí poskytli první pomoc a předali do péče zdravotníků.

K bytu hasiči natáhli hadici nástěnného hydrantu a další z cisternového vozidla před domem. Zdroj hustého dýmu ale našli na elektrickém sporáku v kuchyni a k uhašení spálených potravin a žhnoucího hrnce stačila voda ze sousedního dřezu.

Zasažený byt v osmém patře, chodbu a také další zakouřený byt v horním patře hasiči odvětrali. Vyšetřovatel HZS JmK nevyčíslil žádnou věcnou škodu.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-kaw- 

Sdílet