Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ukončili svoji činnost v domově se zvláštním režimem v Břevnici na Havlíčkobrodsku

Úderem pondělní sedmé hodiny ranní ukončili havlíčkobrodští profesionální hasiči svoji činnost v domově se zvláštním režimem v Břevnici na Havlíčkobrodsku. Pomáhat zdravotnickému personálu s chodem domova začali hasiči v úterý 31. března.

Jejich pomoc byla ryze nezdravotnická. Zajišťovali například dezinfikování prostor, roznášení stravy a běžnou údržbu domova. K dispozici zdravotnickému personálu a klientům byli vždy tři příslušníci v nepřetržité službě. Směny se střídaly po 24 hodinách.

Po každém opuštění domova hasiči prošli důkladnou dezinfekcí. Kromě ochranných pomůcek měli hasiči na místě i týlový kontejner a stany. Týlový kontejner umožnil hasičům být zcela soběstační a měli v něm veškeré potřebné zázemí. Dva stany hasičů zůstanou v areálu domova i nadále k dispozici personálu a budou sloužit k dezinfekci. Všech devět hasičů dnes bude otestováno PCR testem.

V domově hasiči začali pomáhat po neúspěšném vyjednávání hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka s Armádou ČR o nasazení sil a prostředků.

Hasičům, kteří v domově pomáhali bych chtěl poděkovat. Odvedli velký kus práce. Od samotného začátku jsme si uvědomovali, že naši lidé se budou pohybovat v prostředí, které je maximálně infekční a přijali jsme veškeré možné kroky, abychom eliminovali možnost jejich nákazy. Jsem opravdu rád, že jsme mohli pomoci Kraji Vysočina se zabezpečením chodu domova a přispěli tak k řešení problému, který náhle s chodem domova vyvstal. Dostáli jsme tak našemu slibu, že vždy a všude pomůžeme občanům, když nás budou potřebovat,

uvedl ředitel HZS Kraje Vysočina plk. Mgr. Jiří Němec.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet