Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladí hasiči navštívili obvodní oddělení PČR v Žamberku

V pátek 19. března 2010 navštívili Obvodní oddělení Policie České republiky v Žamberku mladí hasiči. Zajímalo je vše, co obnáší policejní práce a jak vůbec vypadá obvodní oddělení.

Na úvod jsme si zopakovali telefonní čísla tísňových linek, povídali jsme si o práci policejních psovodů a o všem, co je o policejní práci zajímalo. Zajímavé odpovědi přicházeli na otázky, co si myslí, že je všechno na obvodním oddělení. Nejenom my jsme byli s policistou v uniformě, ale také jejich vedoucí se na celou návštěvu náležitě vystrojil. Přišel v uniformě policisty veterána.

Překvapením nejenom pro nás, ale i pro mladé hasiče bylo, když za námi přišel mladík (jeden z mladých hasičů) v uniformě, která se nosila dříve. Už jsme byli uniformovaní čtyři a mladí hasiči měli hezké porovnání našich hodností. Po seznámení s našimi hodnostmi mě mladí hasiči následovali do kanceláře policistů, kde probíhají výslech poškozených, svědků i podezřelých osob. Mohli se sami na vlastní oči přesvědčit, že jsou to kanceláře jako každé jiné. S počítačem, skříněmi, stolem a židlí. Velmi je zaujala cela předběžného zadržení, kterou nazvali "luxusní“.

Na závěr nás čekala prohlídka policejního vozidla. Majáky a výstražné zvukové zařízení byly třešničkou na dortu. Mladí hasiči načerpali všechny vědomosti, co potřebovali a v pět hodin od nás s úsměvem na rtech odcházeli.

por. Bc. Iveta Lehká
tisková mluvčí
KŘP Pardubického kraje


-miw-

Sdílet