Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejdřív požár, pak dopravní nehoda

Profesionální hasiči z Karlových Varů zasahovali v pátek 19. března odpoledne u dvou událostí během jedné hodiny.

Profesionální hasiči z Karlových Varů zasahovali v pátek 19. března odpoledne u dvou událostí během jedné hodiny.

Nejprve vyjeli po 15. hodině k požáru osobního auta do Nové Role, kde zasahovali společně s místními dobrovolnými hasiči. Jednalo se zahoření v motorové části vozu značky Škoda Felicia Kombi. Jednotky nemusely zasahovat, požár byl uhašen před jejich příjezdem. Hasiči provedli další protipožární opatření a vyčkali na příjezd vyšetřovatele. Ten odhadl škodu na pět tisíc korun. Zda byla příčinou technická závada nebo snad úmyslné zapálení, zůstává v šetření.

Karlovarští hasiči byli z Nové Role odvolání k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 219 mezi Nejdkem a Perninkem. Jednalo se o dopravní nehodu jednoho osobního vozu značky VW Golf, které havarovalo mimo vozovku a skončilo zaražené mezi stromy.

U nehody zasahovali také nejdečtí dobrovolní hasiči, kteří poskytli řidiči vozu předlékařskou pomoc a zajistili protipožární zabezpečení vozu. Karlovarští hasiči na místě provedli průzkum místa události a řízení zásahu nechali svým nejdeckým kolegům a vrátili se zpět na základnu.

Dobrovolní hasiči z Nejdku na místě vyčkali až do příjezdu odtahové služby a asistovali u vyprošťování vozu. Před odjezdem na základnu se postarali o úklid po dopravní nehodě.

Příčinu dopravní nehody šetří policie České republiky.



 

Foto: HZS KVK a JSDH Nejdek

Info: por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje

-wap-

Sdílet