Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Co nacvičili, dnes použili v praxi

Není tomu ještě ani měsíc, co profesionální sokolovští hasiči ze směny C nacvičovali záchranu tonoucích osob ze zamrzlého rybníka a v úterý 23. března tyto zkušenosti využili při ostrém zásahu. Na Krajské operační a informační středisko hasičů volali sokolovští policisté před 13. hodinou a nahlásili topící se osobu a psa v Rychnovském rybníku u Sokolova. Na místo vyjeli dva zásahové vozy s jedním člunem.

Není tomu ještě ani měsíc, co profesionální sokolovští hasiči ze směny C nacvičovali záchranu tonoucích osob ze zamrzlého rybníka a v úterý 23. března tyto zkušenosti využili při ostrém zásahu.

Na Krajské operační a informační středisko hasičů volali sokolovští policisté před 13. hodinou a nahlásili topící se osobu a psa v Rychnovském rybníku u Sokolova. Na místo vyjeli dva zásahové vozy s jedním člunem.

V době příjezdu hasičů už ve vodě plavaly osoby dvě. Jednalo se o dva mladé muže a středně velkého psa. Vodní hladina ještě nebyla rozmrzlá a plavaly na ní ledové kry. Prvního může vytáhli hasiči pomocí nastavovacího žebříku a házecího lana, po kterém se muž k záchranářům přitáhl. Druhého muže a psa, kteří plavali dále od břehu, hasiči vytáhli pomocí člunu.

I přes rychlou záchrannou akci byli muži v ledové vodě skoro půl hodiny, proto hasiči oba na břehu ihned předali do péče zdravotnické záchranné služby, která je sanitními vozy převezla do nemocnice k ošetření.

Hasiči u tohoto zásahu použili záchranné techniky, které nacvičovali 26. února na rybníku Bílá voda u Chodova.


por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet