Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár garáže pod rodinným domem

Dne 24. 4. 2004 ve 14.45 hod. bylo na linku tísňového volání hasičů 150 ve Zlíně přijato oznámení o požáru garáže a rodinného domu ve Hvozdné.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, které později posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Hvozdná. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v garáži pod rodinným domem. Požár zachvátil celou garáž a zaparkované osobní auto zn. Ford Fiesta. Hasiči bleskově rozvinuli k hašení několik proudů vody s pěnou a rychle dostali plameny pod kontrolu. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích, a co nejdříve zabránit rozšíření požáru do rodinného domu. K odvětrání zakouřených prostor použili hasiči přetlakovou ventilaci. Po uhašení ohně byl vyhořený vůz vytlačen hasiči z garáže a provedena prohlídka proti vzniku dalšího požáru. V době požáru bylo v garáži a sousedních místnostech uskladněno mnoho barev, hořlavých látek a 2 kg láhev s propan-butanem.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel stanovil dvě hlavní verze příčiny vzniku požáru. Jednou je technická závada na zaparkovaném vozidle a druhou pak možnost, že požár vznikl od komínu ústředního topení domu.

Způsobená škoda byla vyčíslena u téměř nového osobního auta na 350.000 Kč, na poškozené garáži a uložených věcech 100.000 Kč. Hasičům se díky rychlému zásahu podařilo uchránit rodinný dům v hodnotě 2 mil. Kč. Na místě byla přítomna hlídka Policie ČR Fryšták. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Informace: kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet