Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči obce Žďárec u Seče mají nový člun, získali ho i díky příspěvku Nadace Agrofert

V záplavě samých negativních zpráv se tu v dnešních dnech také najde několik těch pozitivních. V dubnu hasiči ze Žďárce u Seče převzali nový hasičský prapor a v květnu tu mají další pozitivní novinku.

Začátkem roku 2020 požádali o dotaci Hasičský fond Nadace Agrofert, která vyhověla žádosti o zakoupení nového člunu s motorem. Zakoupení také podpořilo město Seč. Tímto hasiči vyjadřují poděkování za podporu činnosti a vybavenosti výjezdové jednotky.

Člun Boat 007 CMD PRO 380

Vyznačuje se nejsilnější tloušťkou PVC materiálu, která se na čluny vyrábí – 1450 g/ m2. Jedná se o korejský materiál se zvýšenou odolností proti oděru či mechanickému poškození. Člun má ventily pro rychlé nafouknutí i vyfouknutí.

Nafukovací kýl zajišťuje dobrou směrovou stabilitu a ve větru tolik nesplouvá jako čluny bez kýlu. Vícekomorový systém je určen pro bezpečnost na vodě, v případě protržení jedné komory člun bezpečně dopluje.

Člun má posuvné lavičky. Svojí robustností a hliníkovou podlážkou je vhodný pro hasiče. Váží 74 kg a uveze 6člennou posádku.

Lodní motor Mecury F5MH

Lodní závěsný motor o výkonu 5 HP / 3,68 kW o váze 26 kg. Výfuk je vyveden středem vrtule. Disponuje velkým kroutícím momentem a spoustou síly, nabízí využití pro připojení externí nádrže.

JSDH Žďárec u Seče
www.sdhzdarec.cz
Sdílet