Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V katastru obce Líšná zachraňovali hasiči osobu. Šli pěšky, cesta byla pro techniku neprůjezdná

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 6. dubna 2020 po poledni k záchraně osoby v katastru obce Líšná, kdy prvotní ohlášení hovořilo o tom, že osoba je zraněná a nachází se na posedu ve výšce několika metrů.

Na místo události dále vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Radnice, jednotka HZS Plzeňského kraje z centrální požární stanice Plzeň Košutka a ZZS Radnice.

Vzhledem k tomu, že se místo události nacházelo v lese, počkal oznamovatel na jednotku jako spojka na smluveném místě a dovedl ji na místo události. Příjezdová cesta k místu události byla v několika úsecích pro techniku neprůjezdná.

Na základě této skutečnosti tak velitel zásahu rozdělil výjezdové družstvo na dvě skupiny, kdy jedna skupina vybavena zdravotnickým materiálem pokračovala na místo události pěšky a druhá skupina se postarala o zprůjezdnění cesty formou vyřezání větví, které blokovaly průjezd techniky.

Po následném příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že zraněná osoba je již z posedu dole, avšak neschopná dalšího pohybu vzhledem ke zranění dolní končetiny.

Jednotka poskytla osobě předlékařskou pomoc ve formě fixace v úlevové poloze a po příjezdu posádky ZZS ji předala do její péče a následně asistovala při jejím transportu do sanitního vozu.

JSDH Zbiroh
Sdílet