Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda u Zhoře

V 08:52 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na komunikaci u obce Zhoř (Lipinská křižovatka). Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Polná.

V 08:52 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na komunikaci u obce Zhoř (Lipinská křižovatka).

Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Polná.

Při střetu osobního a nákladního automobilu přišla o život spolujezdkyně z osobního automobilu. Řidička osobního automobilu byla s vážným zraněním letecky transportována do nemocnice. Řidič nákladního vozidla vyvázl z nehody bez zranění.

Komunikace byla od doby střetu zcela neprůjezdná. Policie ČR odkláněla dopravu přes objízdné trasy.

V době nehody převážel nákladní automobil mláto. Při nehodě se rozsypalo po komunikaci v délce přibližně 100 m. O situaci byli vyrozuměni pracovníci Správy a údržba silnic, kteří se v průběhu zásahu dostavili na místo události.

Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru. Z nákladního automobilu unikla na komunikaci nafta. Hasiči provedli její odklizení za pomoci sorbentu. Naftu z nádrží nákladního automobilu přečerpali do sudů. Ve 12:17 hod byl vyproštěn a naložen na odtah osobní automobil a ihned poté byl vyproštěn nákladní vůz.

Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina 

-kow-

Sdílet