Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V zemědělském areálu mezi Mladějovicemi a Hnojicemi hořel sklad sena, zasahovalo deset jednotek

Požár byl nahlášen na operační středisko ve 22.30 a oznamovatel popisoval, že vidí oheň mezi Mladějovicemi a Hnojicemi. Na místo postupně vyrazilo 10 jednotek ve II. stupni požárního poplachu. V zemědělském areálu hořel sklad sena.

Půlka objektu o rozloze zhruba 60×15 metrů byla při příjezdu hasičů v plamenech. Jednotky ihned zahájily hašení a zároveň bránily druhou část budovy, aby se oheň nerozšířil i tam. Hasiči zřídili kyvadlovou dopravu vody a využili nedalekého rybníka.

S pomocí dvou nakladačů postupně vyváželi ohořelý materiál na pole, aby jej zde mohli rozhrnout a dohasit. Během požáru termokamerou kontrolovali teplotu nosných kovových konstrukcí a ochlazovali je, abychom předešli jejich zhroucení, což se podařilo.

Nyní na místě stále probíhají dohašovací práce. V pondělí ráno se vystřídaly zasahující jednotky. Škoda jen na balících sena je odhadnuta na 200 tisíc korun. Příčinu požáru budou hasiči vyšetřovat po skončení hasebních a likvidačních prací ve spolupráci s PČR.

Zasahovaly profesionální jednotky Olomouc, Litovel, Šternberk a Uničov ve spolupráci s jednotkami SDH Babice, Bělkovice-Lašťany, Bohuňovice, Dolany, Dlouhá Loučka, Mladějovice, Troubelice, Uničov, Újezd a Úsov.

HZS Olomouckého kraje
Sdílet