Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči jeli k požáru v obci Plánice a došlo k dopravní nehodě, policisté hledají svědky

V úterý 19. května 2020 byl zjištěn požár v objektu nacházejícím se na okraji obce Plánice, na místo vyjížděli hasiči a byly přivolány i jednotky dobrovolných hasičů z okolí.

V 17.50 hodin řídil čtyřiapadesátiletý muž z Klatovska, nákladní vozidlo značky Tatra sboru dobrovolných hasičů z obce na Plánicku, po komunikaci II. třídy číslo 186 od obce Nicov na Plánici. Za jízdy bylo na vozidle v činnosti zvláštní výstražné světlo modré barvy se zvukovým znamením.

Na rovném úseku komunikace, před můstkem přes vodní tok, zleva vyjížděl řidič s vozidlem značky Škoda Octavia na komunikaci. Řidič s nákladním vozidlem objížděl osobní vozidlo a došlo ke střetu.

Při dopravní nehodě čtyřicetiletý muž z Plánicka z vozidla Škoda utrpěl zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni.

Řidič nákladního vozidla se podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a u řidiče osobního vozidla byl v nemocnici vyžádán odběr krve.

Policie dále šetří míru zavinění účastníků a ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech žádají případné svědky, kteří si pořizovali video nebo obrazový záznam z místa požáru, zda nemají k dispozici záznam o průběhu dopravní nehody.

Informace sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 i p­rostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

nprap. Ladmanová Dana
Policie ČR

Foto: Letecká záchranná služba Armády České republiky
Sdílet