Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na Olomoucku zničil zahradní domek

Dne 25.března 2010 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Olomouckého kraje celkem k 25 událostem, při nichž řešili 13 požárů a 12 technických pomocí . Jeden z požárů zničil zahradní domek.



Dne 25.března 2010 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Olomouckého kraje celkem k 25 událostem, při nichž řešili 13 požárů a 12 technických pomocí . Jeden z požárů zničil zahradní domek. 

Krumsín - v 16.10 hodin byl nahlášeno opětovné vznícení vojenského lesa asi 3 km nad obcí Na místo byly vyslány profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Plumlova a Soběsuky . Tyto jednotky požár likvidovaly proudy vody v 17.29 hodin . Příčinou opětovného vznícení požáru bylo rozfoukání silným větrem a nedostatečnou kontrolou požářiště po jeho předání zástupcům Vojenských lesů.

Velká Bystřice
 – ve 12.22 hodin byly profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice a Hluboček vysláni k požáru lesní paseky . Po dojezdu na místo zjistili, že požárem je zasažena plocha 150 × 50 m a je zasažena i sousední lesní školka.Jednotky uhasily požár proudy vody z cisteren po 14.00 hodině.Nej­pravděpodobněj­ší příčinou vzniku požáru je nedostatečné uhašení spáleniště po pálení klestu a jeho rozfoukáním silným větrem. Škoda vznikla na porostu lesní školky.

Radíkov
okr.Přerov – ve 13.04 hodin nahlášen požár lesa v lokalitě Kunzov.Na místo byly povoláni hasiči z požární stanice HZS v Hranicích a dobrovolní hasiči z Radíkova,Stříteže nad Ludinou a Hranic.Na místě zásahu bylo zjištěno,že jde o pozemní požár lesa na ploše 100×100 m bez dalšího rozšiřování. Hašení proudy vody a rozkopáváním pařezů a jejich proléváním trvalo do 15.49hodin.Příčinou požáru je nedostatečné uhašení spáleniště po pálení klestu.Zatím nevyčíslená škoda je na přilehlém nízkém porostu lesa o rozloze 0.4 ha.

Horní Újezd
okr.Přerov – ve 13.06 hodin byl nahlášen požár lesa u obce.Na místo bylo postupně 8 jednotek hasičů Olomouckého kraje a profesionální hasiči z požární stanice Bystřice pod Hostýnem ze Zlínského kraje.Požárem byla zasažena plocha smíšeného obecního lesa o rozloze 200×200 m.Škoda zatím majitelem nebyla vyčíslena . Příčinou požáru je nedostatečné uhašení spáleniště po pálení klestu.

Mostkovice
 – ve 13.10 hodin byly profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Mostkovic a Kostelce na Hané vysláni k požáru zahradního přístřešku a kůlny v chatové oblasti. Požár byl likvidován proudy vody z hasičské cisterny v 13.55 hodin. Příčina požáru a výše škody je šetření příslušných orgánů.

Brodek u Přerova
 – ve 20.32 hodin byl nahlášen požár stykače topení v lokomotivě stojící ve stanici Českých drah.. Hoření bylo lokalizováno zaměstnanci před příjezdem hasičů . Příčina požáru a výše škody je šetření U dalších požárů šlo o požáry odpadu a suché trávy bez škody.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje

-kaw- 
Sdílet