Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácený nákladní automobil zablokoval provoz na hradecké dálnici, hasiči museli vyprostit řidiče

V úterý 2. června krátce před 13. hodinou přijalo operační středisko středočeských hasičů informaci o dopravní nehodě nákladního automobilu na hradecké dálnici D11 v okrese Nymburk.

Nehoda se stala poblíž 19. kilometru ve směru do Prahy mezi výjezdem z čerpací stanice a křižovatkou Bříství. Operační důstojník vyslal k události jednotky HZS Český Brod a Nymburk spolu s SDH Lysá nad Labem.

Profesionální hasiči z Českého Brodu, kteří dojeli na místo jako první, potvrdili, že vozidlo skončilo v příkopu na levém boku. Uvnitř zůstala osoba, která se nemohla dostat z kabiny, a z palivové nádrže docházelo k úniku nafty, zřejmě kvůli prasklému víčku. Aby mohl být řidič předán do péče zdravotnické záchranné služby, museli hasiči rozřezat čelní sklo, kudy pak zraněného muže z kabiny vysvobodili. Po prvotním ošetření byl řidič sanitním vozem převezen do nemocnice.

Unikající naftu přečerpali hasiči do připravených sudů. Zhruba 100 litrů uniklo do příkopu vedle dálnice. Tento únik zahradily jednotky sorbentem a o vzniklé skutečnosti informovalo operační středisko Českou inspekci životního prostředí. Ke spolupráci bylo přizváno také Středisko správy a údržby dálnic, které na místo poslalo šipku na označení místa nehody.

Událost si poté převzala specializovaná firma, která zajistí přeložení nákladu a následné vyproštění a odtah vozidla. Po dobu zásahu byl provoz směrem do Prahy sveden do levého jízdního pruhu.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet