Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výkonný výbor opět se starosty KSH

Ve dnech 24. a 25. března 2010 se v Centru hasičského hnutí Přibyslav sešel Výkonný výbor Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska se starosty krajských sdružení hasičů. Jednání bylo hlavně zaměřeno na probíhající etapu příprav IV. sjezdu SH ČMS.

Ve dnech 24. a 25. března 2010 se v Centru hasičského hnutí Přibyslav sešel Výkonný výbor Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska se starosty krajských sdružení hasičů. Jednání bylo hlavně zaměřeno na probíhající etapu příprav IV. sjezdu SH ČMS.

Po pravidelné kontrole plnění úkolů z předcházejícího jednání byl úvod březnového jednání věnován projednávání návrhů určených sjezdových dokumentů. Členové výkonného výboru a starostové KSH se měli také možnost seznámit se závěry únorového a březnového jednání Vedení SH ČMS, stejně jako se závěry z jednání Ústřední odborné rady vnitroorganizační, Ústřední odborné rady ochrany obyvatelstva a Ústřední odborné rady velitelů. V dalších informacích se dozvěděli, že v plném proudu jsou už také přípravy na Mistrovství ČR družstev SDH SH ČMS v požárním sportu, které se bude konat v termínu 18. až 19. září 2010 v Praze na stadionu Juliska.

Krajští starostové podrobně informovali o jednání shromáždění delegátů sborů dobrovolných hasičů a o přípravách na jednání představitelů okresních sdružení hasičů. Součástí jejich vystoupení bylo také hodnocení činnosti za rok 2009 a plány na rok 2010. V souvislosti s tím byla projednána příprava Výroční zprávy SH ČMS za rok 2009, včetně statistických hlášení a výsledků hospodaření.

Důležitými body jednání byla také příprava shromáždění starostů OSH, které se bude konat 8. května 2010 v CHH Přibyslav. Dále pak se rozšířený výkonný výbor věnoval kontrole usnesení III. Sjezdu SH ČMS a projednání metodických pokynů – vyřizování stížností a Základní listiny symbolů SH ČMS. Projednány byly také návrhy na vyznamenání a ocenění se schválením nejvyššího ocenění Záslužný řád českého hasičstva pro rok 2010.

Převzato z webu SH ČMS

-wap-

Sdílet