Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterý z pohledu hasičů Královéhradeckého kraje

Jednotky profesionálních, podnikových i dobrovolných hasičů zasahovaly v úterý, 30. 3. 2010 několik ropných skvrn po dopravních nehodách, hořící vrak automobilu a pomáhaly policistům při hledání pohřešované osoby.







Hradec Králové

Tři jednotky hasičů z Nového Bydžova a Nechanic likvidovaly požár vraku dodávky v Hrádku u Nechanic. Požár nezpůsobil žádné škody.

Hradečtí hasiči krátce po sedmé hodině ráno vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacientky do sanity v Čajkovského ulici v Hradci Králové. Během dopoledne ještě jednou pomáhali s transportem nemohoucí ženy do sanity v ulici E. Beneše v Hradci Králové.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli k odstranění olejové skvrny na dálnici D11 ve směru z Prahy na Hradec Králové. Na 73. kilometru dálnice došlo k poškození osobního vozidla a úniku oleje. Látka unikla na vozovku v délce zhruba 180 metrů. Hasiči společně s pracovníky Správy a údržby dálnic zasypali olej sorbentem a odstranili z vozovky.

V 18:23 hodin byli hasiči přivoláni na pomoc osobám, které uvízly v kabině porouchaného výtahu v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Osoby se podařilo vyprostit ještě před příjezdem hasičů.

Krátce po 21. hodině byli hasiči požádáni o uzavření tekoucí vody z poškozeného topení v domě v ulici Horova v Hradci Králové. Majitel ještě před příjezdem hasičů uzavřel vodu do stoupaček. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na základnu.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Hasiči HZS podniku Správy železniční cesty Česká Třebová odstraňovali stromy a prořezávali křoviny u železniční trati u Slatiny nad Zdobnicí.


Územní odbor Náchod

Broumovští hasiči otevírali na žádost Policie ČR dveře bytu v Meziměstí – Starostíně.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí byli krátce po sedmé hodině ráno přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu u obce Lánov. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili místo nehody a motocykl proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Trutnova, Dvora Králové nad Labem, Náchoda a Jaroměře vyjeli na žádost Policie ČR na pomoc při hledání pohřešované osoby u Dvora Králové nad Labem – Verdeku. Pátrání bylo negativní a jednotky se vrátily zpět na základny.


Územní odbor Jičín

Jičínští hasiči odstraňovali olejovou skvrnu z vozovky na Komenského náměstí v Jičíně. Hasiči zasypali olej sorbentem a odklidili z vozovky.

Ve 20:24 hodin otevírali dveře bytu v Hradecké ulici v Jičíně.

 

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


 -wap-

Sdílet