Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár střechy domu na Bruntálsku

V noci z 30. na 31. 3. 2010, deset minut před půlnocí vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů v okrese Bruntál k požáru střechy budovy v obci Vysoká na Bruntálsku.

V noci z 30. na 31. 3. 2010, deset minut před půlnocí vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů v okrese Bruntál k požáru střechy budovy v obci Vysoká na Bruntálsku.

Podle prvních zpráv se jednalo o požár sazí v komíně, ale již při dalších telefonátech bylo zřejmé, že rozsah požáru je větší. To se potvrdilo i po příjezdu prvních jednotek hasičů na místo. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár přístřešku přistavěného k domu, vlastní dům byl zasažen požárem jen částečně. Jednotky ihned zahájily spolu s průzkumem i zásah jak z vnější strany domu, tak zevnitř z podkroví.

Na místo byl povolán majitel objektu. Bylo zjištěno, že se jedná o budovu bývalého statku, která nyní prochází rekonstrukcí podkroví, ve kterém jsou budovány byty. Právě do těchto rozestavěných bytů se požár po krovu střechy začal šířit. Na místo byly povolány další posilové jednotky a půl hodiny po třetí hodině ranní se požár podařilo lokalizovat. V průběhu dalších dvou hodin se požár podařilo uhasit a zlikvidovat všechna potenciální ohniska v podkroví.

V průběhu požáru došlo k naražení zad člena zasahující jednotky sboru dobrovolných hasičů Města Albrechtice. Po ošetření byl propuštěn do domácího doléčení.

U požáru zasahovali hasiči 2 stanic HZS Moravskoslezského kraje (Bruntál a Krnov) a 5 jednotek sboru dobrovolných hasičů (Třemešná, Jindřichov, Osoblaha, Město Albrechtice, Krnov).

Příčinu požáru a výši škod šetří týmy vyšetřovatelů HZS a Policie ČR.

Info: kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-

Sdílet