Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě na novém obchvatu Slaného hasiči vyprošťovali dvě osoby

V pátek 5. června 2020 krátce po 18. hodině přijali středočeští hasiči hlášení o vážné dopravní nehodě na silnici I/16 u odbočky do Slaného v okrese Kladno.

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic ve Slaném a Kladně spolu s dobrovolnou jednotkou obce Zlonice, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod.

Provedeným průzkumem bylo na místě zjištěno, že došlo ke střetu tří vozidel, ve kterých zůstaly dvě zaklíněné osoby. K jejich záchraně použili hasiči hydraulické vyprošťovací zařízení a následně je předali přivolané zdravotnické záchranné službě.

Posádky zdravotníků odvezly z místa nehody sanitkami celkem čtyři zraněné osoby, nejvážněji zraněná pacientka byla transportována letecky do vinohradské nemocnice v Praze.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny. Kvůli rozsáhlejšímu úklidu vozovky přizval velitel zásahu ke spolupráci Správu a údržbu silnic, která disponuje větším množstvím sorbentů a metacími vozy pro efektivnější uklizení silnice od rozbitých a rozsypaných částí havarovaných vozidel.

Po předání místa zásahu dopravní policii se jednotky vrátily zpět na své základny.

Obchvat Slaného byl v místě nehody, které obyvatelé Slaného znají pod pojmem „u Pataki autobazaru“, déle než hodinu zcela uzavřený.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet