Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dobrovízi se střetl osobní automobil s vlakem, jeden člověk zemřel

V neděli 7. června 2020 pár minut po 16. hodině byl na operační středisko středočeských hasičů oznámen střet osobního automobilu s vlakem u železniční stanice v Dobrovízi v okrese Praha-západ.

První oznamovatel uvedl, že po nehodě zůstaly ve vozidle tři osoby. Jelikož se událost stala téměř na hranici kraje, byl poplach vyhlášen nejen kladenským profesionálním hasičům a dobrovolné jednotce z Unhoště, ale v rámci mezikrajské spolupráce také pražským profesionálním jednotkám HS-2 Petřiny a Letiště Václava Havla Praha.

Vzhledem k tomu, že ke střetu došlo na železničním přejezdu, byly k události povolány také jednotky Správy železnic z Prahy a Kralup nad Vltavou.

Po příjezdu na místo bylo velitelem čety z kladenské stanice potvrzeno, že jde o střet osobního automobilu s motorovým vlakem, ale všechny osoby z vozidla už vyprostili svědci nehody spolu s cestujícími z vlaku. Hasiči provedli protipožární opatření a pomáhali zdravotníkům s resuscitací jedné osoby.

I přes veškerou jejich snahu tato osoba svým zraněním podlehla. Druhá osoba byla transportována do nemocnice letecky a poslední zraněná byla převezena sanitkou. Lidé, kteří cestovali ve vlaku, zraněni nebyli.

Kolem páté hodiny odpolední bylo místo zásahu předáno veliteli jednotky Správy železnic a všichni ostatní se vrátili zpět na své základny. Provoz na trati číslo 122 byl po celou dobu zásahu zastaven.

Sdílet