Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči hledali místo shořelé chatky, svědek je upozornil

Dne 1. 4. 2010 v 10:21 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Příluky došlo k rozsáhlému požáru chatky.

Hasiči byli informováni o požáru, který už prakticky dohoříval. Hasiči místo delší dobu hledali, než byli upozorněni svědkem na zcela vyhořené místo po rekreační chatě. Požářiště bylo hasiči překontrolováno a zajištěno proti jeho případnému rozhoření.

Na místo vyjel vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který si místo požáru prohlédl. Na místě nemohl vyloučit přítomnost neznámých osob, které se mohly podílet na vzniku požáru. K šetření byla přizvána policie. V současné době je zkoumáno několik možných příčin vzniku požáru, které se snaží vyšetřovatelé hasičů i policie postupně vyloučit nebo potvrdit. Zkoumání stop na místě požáru bude probíhat i v následují­cích dnech.

Podařilo se kontaktovat majitele chaty, který odhadl způsobenou škodu na 130.000 Kč. Chata byla požárem zcela zničena.

Dne 31. 3. 2010 ve 21:31 hod. např. vyjížděli profesionální hasiči z Uherského Hradiště, posíleni o dobrovolné hasiče z Kunovic, na likvidaci rozsáhlého požáru chatky v zahrádkářské kolonii v Uh. Hradišti. Po příjezdu hasičů byla chata zcela v plamenech a ani intenzivním zásahem se ji nepodařilo zcela zachránit. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. I v tomto případě je dále šetřena příčina vzniku požáru našim vyšetřovatelem i příslušníky policie.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet