Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D11 došlo k nehodě osobního a nákladního vozidla, to skončilo na boku

Na 79. kilometru dálnice D11 ve směru Praha – Hradec Králové došlo 18. června 2020 po poledni v katastru obce Osičky k dopravní nehodě osobního vozidla a nákladního vozidla. Na místo byly vyslány tři jednotky hasičů, při jejich příjezdu byly posádky aut venku.

Tři osoby byly zraněny a předány do péče ZZS. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili vozidla a likvidovali unikající provozní kapaliny. Následně si místo události převzala Policie ČR, která nehodu vyšetřuje, vyproštění nákladního vozu zajistila specializovaná fir­ma.

K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič osobního vozidla značky Toyota Corolla při přejíždění z levého pruhu do pravého narazil do boku nákladního vozidla značky Mercedes Unimog, které se vlivem nárazu převrátilo na bok.

Osobní auto skončilo na pravé straně v trávě. Při nehodě se zranila osádka dvou osob z nákladního auta, která byla rychlou záchrannou službou převezena do nemocnice na ošetření.

Policisté na toyotě odhadli škodu na 200 tisíc, na mercedesu 4 miliony a na komunikaci, krajnici a patníku dohromady cca 200 tisíc korun,

uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic a JSDH Chlumec nad Cidlinou.

Foto: HZS & PČR
Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet