Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda u Horní Libchavy si vyžádala čtyři zraněné, zasahoval i vrtulník

Dne 19. června 2020 krátce po půl páté odpoledne přijal operační důstojník z tísňové linky 112 oznámení o dopravní nehodě na Českolipsku. Nehoda se stala na silnici III. třídy u Horní Libchavy.

Řidič vozidla Peugeot Boxer jel ve směru od České Lípy na Horní Libchavu a v pravotočivé zatáčce pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu mokré vozovky, kdy s vozidlem dostal smyk a vjel do protisměru. Zde se následně čelně střetl s protijedoucí Škodou Octavií.

Nehoda si vyžádala čtyři zranění a na místě zasahoval i vrtulník Letecké záchranné služby. Se středně těžkým zraněním byla letecky transportována do Krajské nemocnice Liberec řidička vozidla Škoda Octavia a rovněž do liberecké nemocnice byla s lehkým zraněním převezena i její spolucestující.

Druhý spolucestující z vozidla Škoda Octavia utrpěl rovněž lehké zranění, ten byl však ošetřen přímo na místě. Řidič vozidla byl s lehkým zraněním převezen na ošetření do českolipské nemocnice a jeho spolujezdec vyvázl z nehody naštěstí bez zranění.

Policisté provedli u řidiče i řidičky orientační dechové zkoušky na alkohol přístrojem Dräger, které byly v obou případech negativní. Řidiči vozidla Peugeot zároveň zadrželi na místě osvědčení o registraci vozidla pro závadu na vozidle. Předběžná škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na částku 80 tisíc korun.

Okolnostmi nehody se dále zabývají českolipští dopravní policisté.

kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
HZS Libereckého kraje
Sdílet