Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velikonoční víkend hasičů Královéhradeckého kraje

Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje během prodlouženého víkendu zasahovaly u 25 událostí. Hasiči vyjeli ke čtyřem požárům, pomáhali u šesti dopravních nehod, ve dvou případech likvidovali unikající provozní látky a třináctkrát se jednalo o tzv. technickou pomoc.





Nejvíce výjezdů zaznamenali hasiči na Náchodsku (9×), dále na Rychnovsku (7×), Jičínsku (5×), Trutnovsku a Hradecku (2×).


Územní odbor Náchod


Škodovka skončila mimo silnici


V sobotu 3. dubna 2010 ráno došlo na silnici mezi Náchodem a Vysokovem k dopravní nehodě osobního vozidla. Na místo v 06:49 hodin vyjeli profesionální hasiči z Náchoda s technickým automobilem a cisternou. Řidič osobního vozidla Škoda Forman z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a skončil v příkopu. Při příjezdu hasičů byli tři lidé venku z automobilu a v péči záchranné služby. Dva zranění byli následně převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice. Zasahující hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Náchod)


Řidič se zranil při nárazu vozidla do stromu

Profesionální hasiči z Broumova byli v neděli 4. dubna 2010 v 07:22 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Náchodem a Jetřichovem. Na silnici č. 302 havaroval řidič osobního vozidla, který narazil do stromu. Automobil se po nárazu převrátil na střechu. Řidič byl při nehodě zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice. Hasiči pomocí hydraulického nářadí uvolnili kapotu vozidla a odpojili autobaterii. Následně převrátili automobil zpět na kola a odstranili ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Broumov)


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou


Voda zatopila kotelnu domu

Jednotka dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí v noci ze soboty na neděli vyjela k odčerpání vody ze zatopené kotelny domu v Tyršově ulici v Kostelci nad Orlicí. V domě došlo k poškození vodovodního potrubí a úniku vody. Hasiči uzavřeli hlavní přívod a následně odčerpali zhruba 35 centimetrů vody pomocí kalového čerpadla. (foto: SDH Kostelec nad Orlicí)

 

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wap-

Sdílet