Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ženě začínala hořet střecha, neměla o tom tušení

Požár rodinného domu v Nýřanech na severním Plzeňsku byl ohlášen ve čtvrtek 8. 4. 2010 v 11.46hod. Na místo vyjela profesionální a dobrovolná jednotka z Nýřan. U rodinného domu hořely přistavěné dřevěné kůlny, které byly zřejmě dříve hospodářskými staveními.

Požár rodinného domu v Nýřanech na severním Plzeňsku byl ohlášen ve čtvrtek 8. 4. 2010 v 11.46hod. Na místo vyjela profesionální a dobrovolná jednotka z Nýřan. U rodinného domu hořely přistavěné dřevěné kůlny, které byly zřejmě dříve hospodářskými staveními. Oheň se začínal rozšiřovat také na střechu rodinného domu.

Od sousedů hasiči věděli, že uvnitř domu se nachází jeho majitelka. Hasiči našli starší ženu v kuchyni, o požáru nic netušila. Bez zranění ji hasiči vyvedli ven, kde se o ni starali sousedé.

Během necelé půlhodiny hasiči plameny uhasili a dále pokračovali v rozebírání dřevěných konstrukcí a jejich dohašování. Díky včasnému zpozorování požáru a rychlému zásahu hasičů se oheň nerozšířil na střechu rodinného domu, jeho majitelka se do něj tedy mohla vrátit.

Škody byly vyčísleny na 10 tisíc korun, uchráněno bylo 100 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byl žhavý popel vysypaný do popelnice u kůlny.

Zasahující jednotky:

  • HZS Nýřany
  • JSDH Nýřany

kpt. Mgr. Blanka Nechvátalová
zast. tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-miw-

Sdílet