Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Deset jednotek zasahuje ve Vratislavicích nad Nisou u požáru pivovaru, dva hasiči se zranili

Dne 29. června 2020 ráno krátce po čtvrté hodině ranní byl na Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje nahlášen požár sladovny pivovaru v ulici Pivovarská ve Vratislavicích nad Nisou. Na místo události byly okamžitě vyslány jednotky 2. stupně požární poplachu.

Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že požárem bylo zasažené 4. NP a střešní konstrukce. Postupně se však požár rozšířil také do 3. NP a zároveň i střechou ven. Z důvodu nutnosti zásahu v dýchací technice si velitel zásahu na místo povolal i technický automobil s chemickou výbavou pro doplňování tlakových lahví ze stanice Liberec.

Hasební zásah byl veden třemi útočnými proudy, a to vnitřkem objektu a zároveň pomocí dvou kusů výškové techniky zvenku. Na místě události zasahovalo celkem 10 jednotek hasičů s počtem přibližně 15 ks mobilní požární techniky.

Zamezit šíření požáru se hasičům podařilo v 5:45 hodin. Kvůli odvětrání prostor objektu a vysoké teplotě pod střechou jednotky rozebraly střešní konstrukci a dohašovaly ohniska požáru. Během zásahu došlo k lehčímu zranění dvou zasahujících hasičů.

14:40

Požár hasiči zlikvidovali v 11:22 hodin. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci. Předběžná výše škody byla majitelem odhadnuta na 4 mil. Kč.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet