Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru bytu v Havířově vyjelo sedm jednotek, likvidace trvala do nočních hodin

Celkem sedm jednotek hasičů zasahovalo v pondělí večer u požáru bytu v Havířově. Požár zde napáchal škodu za desítky tisíc korun.

Událost byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut po 20. hodině. Operační středisko na místo ihned vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Havířov, spolu s jednotkami dobrovolných hasičů Havířov a Havířov-Životice.

Při příjezdu první jednotky bylo veliteli zásahu jasné, že síly a prostředky budou nedostačující, a proto si přes operační středisko hasičů vyžádal na místo další jednotky, a to dobrovolné hasiče obcí Šenov a Petřvald. Posilové jednotky doplnili také profesionální hasiči ze stanice Karviná.

Na místě tak v jednu dobu zasahovalo celkem sedm cisteren hasičů doplněných o jednu automobilovou plošinu. Hasiči na souboj s ohněm nasadili 1 vodní proud a dále poskytli kyslíkovou terapii jedné osobě, která se na místě zásahu nadýchala zplodin hoření.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat během dvaceti minut, celková likvidace požáru trvala do pozdních nočních hodin, kdy na místě zůstala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havířov, která prováděla asistenci při ohledávání místa požáru a následném zjišťování příčin jeho vzniku.

Vyšetřovatel hasičů stanovil předběžnou škodu na 50 tisíc korun, příčina vzniku požáru je stále v šetření.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet