Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičili a ukazovali na základní škole v Jablunkově

Ve středu 7. 4. 2010 se na základní škole v Jablunkově konal Den bezpečnosti, jehož součástí bylo taktické cvičení hasičů. V 8:00 hodin byl na škole vyhlášen požární poplach a následná evakuace, v 8:10 na místo dorazila jednotka HZS MSK ze stanice Třinec s výškovou technikou a s ní jednotky SDH Jablunkov a Mosty u Jablunkova.

Ve středu 7. 4. 2010 se na základní škole v Jablunkově konal Den bezpečnosti, jehož součástí bylo taktické cvičení hasičů.

V 8:00 hodin byl na škole vyhlášen požární poplach a následná evakuace, v 8:10 na místo dorazila jednotka HZS MSK ze stanice Třinec s výškovou technikou a s ní jednotky SDH Jablunkov a Mosty u Jablunkova.

Ředitel školy informoval zasahující hasiče o 5 žácích, kteří se pohřešovali. Požár byl hašen v posledním patře budovy a byly také vytvořeny tři průzkumné skupiny pro vyhledávání osob. Nalezení žáci byli transportováni ven, kde bylo již zřízeno stanoviště první pomoci. Hasiči a posádka rychlé záchranné služby z Jablunkova zde předvedli poskytování první pomoci při různých druzích poranění.

Po ukončení cvičení se školáci rozdělili do skupinek a postupně si prohlédli všechna vozidla, včetně sanity. Děti byly poučeny o chování při evakuaci ve škole, použití přenosných hasicích přístrojů a o první pomoci. Nejvíce je zaujala lafetová proudnice CAS 32, ze které si mohli zastříkat.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-miw-

Sdílet