Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na obecním úřadu hořela kancelář

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ve čtvrtek večer zaměstnal požár na obecním úřadu v Senticích na Brněnsku.

Hustý kouř vycházející z budovy úřadu lidé z obce zpozorovali a ohlásili hasičům ve 20.36 hodin. Krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo profesionální jednotku ze stanice v Tišnově a dobrovolné hasiče ze Sentic, Tišnova a Veverské Bítýšky. Část hasičů nezasahovala a zůstala v záloze.

Průzkum po příjezdu ukázal, že ve dvoupodlažní budově hoří v kanceláři v přízemí a budova je silně zakouřená. Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích proti plamenům nasadili jeden vodní proud a hustý kouř odvětrávali přetlakovými ventilátory. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu ve 20.54 hodin a ve 21.41 hodin dohasit. Hasiči také zkontrolovali patro nad požárem.

Oheň, žár a zplodiny hoření zničily zařízení kanceláře o půdorysu zhruba čtyři krát pět metrů. Škodu na zařízení i stavební části objektu vyšetřovatel HZS JmK předběžně vyčíslil na 250 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru vyšetřovatel zjišťuje ve spolupráci se specialisty odboru kriminalistické techniky a expertíz Policie ČR. Experti podrobí laboratorní analýze vzorky elektroinstalace, odebrané na požářišti.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-miw-

Sdílet