Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Lhota pod Radčem zasahovali hasiči u nehody osobního vozidla, vyprošťovali řidiče

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 6. června 2020 ve 23:30 k dopravní nehodě osobního automobilu na komunikaci č. 234 u obce Lhota pod Radčem. Na místo události dále vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Radnice, ZZS Radnice, ZZS Rokycany, LZS AČR Plzeň – Líně, hlídka PČR OO Radnice a hlídka PČR DI Rokycany.

Po příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že značně zdeformované vozidlo se nachází mimo komunikaci v poli na boku, uvnitř je zaklíněný zraněný řidič a jeden ze svědků nehody je uvnitř vozidla a poskytuje mu předlékařskou péči ve formě fixace hlavy.

Hasiči provedli zajištění místa dopravní nehody, nasvícení prostoru za použití osvětlovacího stožáru z CAS, protipožární opatření na havarovaném vozidle a provedli taktéž jeho stabilizaci.

Následně hasiči provedli vyříznutí čelního okna vozidla, kdy následně hasič – zdravotník vniknul dovnitř vozu a poskytoval zraněnému řidiči předlékařskou péči ve formě fixace celého těla, kdy řidič byl zavěšený v bezpečnostním pá­su.

Následně hasiči nasadili hydraulické vyprošťovací zařízení, kdy provedli kompletní odstřižení střechy vozidla, její vyklopení a následné vyproštění zraněné osoby za použití páteřní desky. Ihned po vyproštění byla zraněná osoba předána do péče již přítomných posádek ZZS a LZS, s nimiž jednotky nadále spolupracovaly při ošetření osoby a následně pomohli s jejím transportem ve vakuové matraci do vrtulníku LZS.

Následně jednotky asistovaly PČR při vyšetřování nehody. Po zadokumentování události ze strany PČR provedli hasiči převrácení vozidla zpět na kola a připravili jej pro následný odtah. Po dobu záchranných a vyprošťovacích prací byl provoz na komunikaci kompletně uzavřen.

JSDH Zbiroh
Sdílet