Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K tragické dopravní nehodě v Rychvaldu na Karvinsku vyjížděly tři hasičské jednotky

V pátek 3. července 2020 byla krátce před polednem nahlášena na operační středisko HZS MSK dopravní nehoda dvou osobních automobilů, která se stala v katastru obce Rychvald, v okrese Karviná, a u které došlo k usmrcení jedné osoby a zranění dvou dalších osob.

Operační středisko vyslalo na místo události okamžitě tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic Bohumín, Orlová a Karviná. Na místě tak zasahovaly celkem tři hasičské cisterny vybavené mj. také hydraulickým vyprošťovacím zařízením určeným k takovýmto událostem.

Při příjezdu jednotek na místo nehody bylo zjištěno, že došlo k nehodě dvou osobních vozidel. Hasiči ihned obě vozidla zajistili proti požáru a vymezili místo zásahu ustavením zásahových automobilů. Komunikace po dobu zásahu záchranářů byla v obou směrech uzavřená. Hasiči pomoci sorbentu dále zamezili úniku pohonných hmot.

Na místě události přistál i vrtulník Letecké záchranné služby Moravskoslezského kraje. Lékař u jedné z osob konstatoval zranění neslučitelná se životem, další dvě osoby si převzali do péče přítomné posádky zdravotnické záchranné služby.

Po dokončení záchranných prací zůstala na místě po dobu vyšetřování příčin nehody Policií ČR jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bohumín, která provedla vyproštění usmrcené osoby z havarovaného vozidla, asistovala při nakládání vozidel na vozidla odtahové služby a provedla závěrečný úklid a zprovoznění komunikace. Jednotka se následně vrátila zpět na základnu.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet