Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička osobního vozidla zemřela po střetu s vlakem u rybníku Bezdrev

Dne 5. července 2020 v podvečer po 18:00 hodině přijal operační důstojník Krajského řediteIství policie Jihočeského kraje oznámení z linky 112 o dopravní nehodě na železničním přejezdu u rybníku Bezdrev.

Na místo byli okamžitě vyslání policisté z obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou a jejich kolegové z českobudějo­vického dopravní inspektorátu.

Po příjezdu na místo a ohledáním nehody zjistili, že ve směru od Bezdrevské bašty k dvoru Vondrov, zpod úrovně komunikace III/10582 vyjížděla řidička (48 let) s osobním vozidlem tovární značky BMW X6, kdy pravděpodobně přehlédla výstražné a zvukové zařízení železničního přejezdu P 1133 bez závor a vjela na přejezd v době, kdy přijížděla rychlíková vlaková souprava České Budějovice – Plzeň.

Strojvůdce použil rychlobrzdu, ale střetu již nemohl zabránit a přední částí lokomotivy narazil do pravé části vozidla, které bylo odraženo o několik desítek metrů.

Řidička vozidla na místě podlehla velmi těžkým zraněním neslučitelných se životem. Provoz na silnici i železniční trati byl zastaven do pozdních večerních hodin.

V rychlíku cestovalo více jak 70 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. Způsobená škoda bude vyčíslena následně.

por. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR
HZS Jihočeského kraje
Sdílet