Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lada Niva v Líšťanech

Dobrovolní hasiči z Líšťan byli vyzbrojeni dalším zásahovým vozidlem. Je jím malý terénní vůz Lada Niva 1,7i, který byl bezúplatně převeden od Ministerstva vnitra České republiky na obec a to v srpnu 2009.

Dobrovolní hasiči z Líšťan byli vyzbrojeni dalším zásahovým vozidlem. Je jím malý terénní vůz Lada Niva 1,7i, který byl bezúplatně převeden od Ministerstva vnitra České republiky na obec a to v srpnu 2009.

Po převzetí byla provedena demontáž čalounění, sedadel, palubní desky, osvětlení, nárazníků a oken. Bylo provedeno broušení a tmelení starého laku, neboť vozidlo bylo v civilní modré barvě. Poté byl proveden nástřik vozidla, nastrojení demontovaných částí a výroba vysouvací plošiny, na kterou bylo umístěno potřebné nářadí k zásahu u dopravních nehod. Na plošinu bylo instováno vyprošťovací zařízení NARIMEX, dále elektorcentrála KIPOR, mečová pila DEWALT a další potřebné nářadí k zásahu. Všechny práce mimo nástřiku karosérie byly provedeny svépomocí. Sbor v současné době vlastní techniku T 815 CAS 32, VW Transportér a výše uvedenou Ladu Nivu. Již od jara 2009 probíhá rekonstrukce historického vozidla Mercedes Unimog – Total, kdy v současné době probíhá tmelení broušení karosérie.


Výbava vozidla Lada Niva:

ECP KIPOR IG 2000
mečová pila DEWALT 1200 W
Halogen 500 W – přenosný
Cívka s kabelem 220 V 30m
2 x Práškový hasicí přístroj
Hydraulické vyprošťovací zařízení NARIMEX
Lékárnička
Sorbenty
Kanistr s PHM
Ženijní nářadí


Za JSDH obce Líšťany Jaromír Vokrouhlík

 -wap-

Sdílet