Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Karlovarském kraji vytahovali první vodáky

Z vodních ploch teprve nedávno zmizela ledová vrstva a skalní příznivci vodáctví už spustili na řeky své plavidla. Někteří ovšem přecení své síly, nebo naopak podcení sílu vody a na jejich záchranu pak vyjíždějí hasiči. K prvnímu takovému případu vyjeli profesionální hasiči ze Sokolova společně s dobrovolnými hasiči z Březové v sobotu 10. dubna ve tři hodiny odpoledne.

Z vodních ploch teprve nedávno zmizela ledová vrstva a skalní příznivci vodáctví už spustili na řeky své plavidla. Někteří ovšem přecení své síly, nebo naopak podcení sílu vody a na jejich záchranu pak vyjíždějí hasiči.

K prvnímu takovému případu vyjeli profesionální hasiči ze Sokolova společně s dobrovolnými hasiči z Březové v sobotu 10. dubna ve tři hodiny odpoledne.

Muž a žena na nafukovacím kajaku nezvládli sjezd jezu na řece Ohři u Černého Mlýna a skončili ve vodě. Naštěstí se jim podařilo zachytit se člunu a proud je nestáhl pod hladinu. Nešťastníkům se podařilo dostat k betonovému molu, odkud už je vytáhli přivolaní záchranáři.

Muž pak vylezl po žebříku na hráz a za doprovodu jednoho z hasičů si jej převzala zdravotnická záchranná služba. Žena po vytažení z vody nebyla schopna pohybu a hasiči ji na břeh převezli ve svém člunu a přenesli k sanitnímu vozu. Oba podchlazené vodáky odvezly sanitní vozy do nemocnice.

Od příjezdu hasičů byly obě topící se osoby do pěti minut venku. Otázkou zůstává, jak dlouho byly ve vodě, než je někdo zpozoroval a vše nahlásil na tísňovou linku 112.

První letošní případ topících se vodáků tak měl šťastný konec. Snad tomu stejně i nadále.

por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-miw-

O události jsme aktuálně informovali již včera odpoledne.

Sdílet