Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jarní splutí Sázavy – zhodnocení a výsledky

346 vodáků a desítky jejich příznivců se sešlo ve čtvrtek 8. dubna 2010 na 2. ročníku akce, kterou pod názvem Jarní splutí řeky Sázavy z Týnce do Pikovic, pořádal pražský hasičský sportovní klub.

346 vodáků a desítky jejich příznivců se sešlo ve čtvrtek 8. dubna 2010 na 2. ročníku akce, kterou pod názvem Jarní splutí řeky Sázavy z Týnce do Pikovic, pořádal pražský hasičský sportovní klub.

Za velmi pěkného počasí se do Týnce nad Sázavou sjeli profesionální i dobrovolní hasiči z celé republiky, aby změřili své síly. Trať dlouhou 16,3 km sjeli ti nejrychlejší za necelou hodinu a půl, ti méně zdatní pak jeli o hodinku déle…

I když byl závod brán jako pohodové setkání hasičů vodáků a jejich kamarádů, platila zde přísná pravidla. Záchranné vesty a přilby byly povinnou výbavou každého startujícího. Po celé délce trati byla zajištěná bezpečnost závodníků za pomoci záchranářů říčního útvaru městské policie Praha, hasičů z Jílového, Hořovic, Prahy Chodova a potápěčů z HS-6 Krč.

Bohužel kvůli vysokému stavu vody (174 cm a průtok 64 m3) byl zrušený závod kanoistů. Ti ovšem operativně přesedli na rafty. JPo skončení závodu a vyhlášení vítězů se mohli přítomní bavit v místě dojezdu – v Pikovicích – v místní restauraci U Dolejších. Kdo vydržel až do večera, dočkal se rockové skupiny Lammoth a Cruel, která hrála nejen k poslechu, ale i k tanci.Velký dík patří organizátorovi akce Petru Tatíčkovi z HS 4 Chodov a jeho realizačnímu týmu.

Také půjčovně lodí Bi sport v Týnci nad Sázavou a firmě Hiko Sport, která dodala na závod vrhací pytlíky. A nakonec také příjemné obsluze restaurace U Dolejších a místním obyvatelům, kteří mohli být z takového množství lidí nesví. Všechno ale proběhlo hladce a v dobré náladě. Příští rok tedy opět „AHOJ" na Sázavě!

Zdroj: HZS hl.m.Prahy

Výsledková listina ke stažení v příloze.



Co o akci napsali ostatní?


HZS Královéhradeckého kraje:

Dne 8. dubna 2010 se hasiči Královéhradeckého kraje zúčastnili 2. ročníku „Jarního splutí řeky Sázavy" na raftingových člunek z Týnce do Pikovic. Závod pořádal Sportovní klub hasičů HZS hl. města Prahy a zúčastnili se jej příslušníci Hasičského záchranného sboru České republiky, Policie ČR a členů SDH. V konkurenci téměř padesáti posádek se tři posádky z Hradce Králové umístily v první desítce. Hasiči museli na člunech absolvovat trať dlouhou 16,3 kilometrů s celkem osmi jezy.

V kategorii R4 (čtyřčlenná posádka) se hradečtí hasiči umístili na 5., 6. a 8. místě. Nejlépe zvládla náročnou trať posádka ve složení Jan Kotland, Václav Novotný, Kamil Králik a Adam Beneš. Jen o jedno místo hůře skončila posádka s Martinem Jarešem, Martinem Šafaříkem, Marcelem Michálkem a Petrem Finkem. Na osmém místě skončila další hradecká posádka ve složení Dušan Jičínský, Pavel Kovář, Miroslav Novák a Filip Kutnar.Pohodou atmosféru celého závodního dne završil společenský večer se zpěvem a tancem.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kaw-

Sdílet
Přiložené soubory
Rafty.xls zobrazit online XLS 24 kB