Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě jednotky zasahovaly v Rumburku u úniku plynu po dopravní nehodě

Rumburská jednotka společně s profesionální jednotkou Šluknov byla 8. července 2020 večer vyslána na únik plynu po dopravní nehodě v ulici Šluknovská.

Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které po nárazu skončilo mimo vozovku a urazilo plynovou přípojku, která však zůstala přímo pod vozidlem. Na místě se již nacházela hlídka PČR.

Dům blízko nehody byl evakuován před příjezdem jednotek, velitel zásahu rozhodl o další evakuaci celkem 24 lidí z okolí, během probíhající evakuace další hasiči natáhli dva jistící vodní proudy.

Na místo byla povolána havarijní plynárenská služba a ZZS Rumburk, která se postarala o jednu evakuovanou osobu na vozíčku. Za pomoci rozpínacího nářadí na vyprošťování a zvedacích vaků se podařilo hasičům uvolnit porušené potrubí, tak aby technici RWE mohli v bezpečí uzavřít unikající plyn, což se podařilo.

Po dobu prací kolem vozidla hasiči stále kontrolovali koncentraci plynu v ovzduší. Po celou dobu zásahu byla komunikace uzavřena a vozidla odkláněna na objízdnou trasu, na místo se dále dostavila dopravní policie a policejní vyšetřovatel.

Po naložení vozidla na odtahovou službu a překontrolování stavu plynového vedení se jednotky vrátily zpět na základnu.

Sdílet