Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další dopravní automobil Ford Transit

Představujeme vám úpravu vozidla Ford Transit v podobě dopravního automobilu pro SDH Újezd nad Lesy. Jedná se o jedno z 15 dodaných vozidel, které firma VESTA AUTO s.r.o. dodala pro hl. m. Praha.


Vozidlo prošlo nepatrnými úpravami a to na žádost SDH Újezd nad Lesy. Vzhledem k tomu, že tato dobrovolná jednotka nevlastní PS12, je výsuvné plato využito pro přepravu elektrocentrály. Levé výsuvné plato je vybaveno držáky Rosenbauer a Goema pro upevnění 4ks dýchacích přístrojů Dräger. V pravém platě je uložena rozbruska a kabel na navijáku. Nad pravým blatníkem je polička s úložným prostorem a držáky motorové pily.

V prostřední části přepravního prostoru došlo k největší změně. Levý box na hadice byl demontován, police byla rozšířena přes celou šíři vozidla tj. až pravému boxu na hadice. Takto vzniklá police slouží pro převoz plovoucího čerpadla, čerpadla Robin a dvou 10l kanystrů.

Horní police zůstala prázdná a vzniklý prostor slouží na umístění jiného materiálu či věcných prostředků, případně i osobních věcí.

Velké změny dostála i střecha vozidla. Byly demontovány dva pravé držáky savic a místo nich byl dodán výsuvně sklopný držák žebříku, který umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. Veškeré úpravy, až na dodání střešního výsuvně sklopného držáku, provedla firma zdarma.

Tímto VESTA AUTO s.r.o. představuje jednu z variant předělání vozidla DA tak, aby co nejvíce vyhovovalo pro potřeby hasičů a jednak chceme představit jednu z možných variant uspořádání zástavby v takovémto vozidle, zejména pak chceme představit mechanizmus, kterým lze snadno uchytit žebřík na střeše vozidla. Montáž tohoto zařízení trvá asi 20 minut, a pokud je nutné namontovat ještě originální střešní nosič, prodlužuje se tato montáž na cca 1 hodinu.

Info a foto: VESTA AUTO s.r.o.

 -wap-

Sdílet