Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyprošťování dvou zraněných žen trvalo více jak 20 minut

Vyprošťování dvou zraněných žen z osobního automobilu po střetu s autobusem zaměstnalo dvě jednotky hasičů, posádku sanity a vrtulníku na více jak 20 minut. Po vyproštění těžce zraněných osob byly osoby předány do péče zdravotníkům, kteří za další asistence hasičů provedli neodkladné lékařské ošetření

Vyprošťování dvou zraněných žen z osobního automobilu po střetu s autobusem zaměstnalo dvě jednotky hasičů, posádku sanity a vrtulníku na více jak 20 minut. Po vyproštění těžce zraněných osob byly osoby předány do péče zdravotníkům, kteří za další asistence hasičů provedli neodkladné lékařské ošetření.

Dnes krátce před polednem vyjížděly jednotky HZS Mělník a SDH Všetaty k ohlášené dopravní nehodě osobního automobilu a autobusu s potřebou vyproštění.Po dojezdu na místo je průzkumem zjištěno, že v osobním vozidle se nachází dvě těžce zraněné osoby.

Jednotky za pomoci hydraulických vyprošťovacích nástrojů provádí vyprošťování osob z vozidla – je prováděno částečné odstřižení střechy, otevření dveří a pomocí lineárních rozpínáků odtlačení přední části vozidla.Vyproš­ťování obou žen trvalo déle jak 20 minut.

Po vyproštění z vozidla si ženy do péče přebírají zdravotníci ze sanity a z vrtulníku. Je prováděno neodkladné ošetření a posléze jsou obě ženy transportovány do pražských nemocnic.

Text: mjr. Bc. Jan Hadrbolec – HZS Středočeského kraje

-kaw- 

Sdílet