Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě v Děhylově byl zraněn člověk, havaroval osobní automobil

V úterý 21. července 2020 v 08:11 hod. byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu, která se stala v katastru obce Děhylov. U nehody došlo ke zranění jedné osoby.

Jelikož v tutéž dobu zasahovala již jednotka profesionálních hasičů z Hlučína u nehody v katastru obce Dolní Benešov, muselo operační středisko HZS MSK vyslat na místo události profesionální jednotku ze stanice Ostrava-Poruba spolu s dobrovolnými kolegy z Hlučína, kteří zrovna drželi pohotovost na stranici za již právě zasahující profesionální hasiče taktéž z Hlučína.

Po příjezdu zasahujících jednotek na místo události bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního automobilu, které sjelo z komunikace a jeho řidič nebyl schopen se dostat z havarovaného vozidla ven. Hasiči tedy ihned vozidlo zajistili proti požáru a stabilizovali proti dalšímu pohybu.

Následně, po stabilizaci vozidla, zasahující hasiči spojili své síly a silné paže a vyprostili zraněného řidiče, kterého předali do péče připraveným záchranářům zdravotnické záchranné služby Moravskoslezské­ho kraje.

Po ukončení záchranných prací se jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ostrava-Poruba vrátila zpět na základnu, připravena vyjet k další mimořádné události. Na místě nehody zůstala do příjezdu odtahové služby jednotka dobrovolných hasičů z Hlučína. Po vytažení a odvezení havarovaného vozidla se hasiči vrátili zpět na svou základnu.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet