Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na kopci Šébr zasahovali hasiči ze dvou krajů u střetu motorky a dodávky, nedaleko od nehody pak vytahovali autobus

Ve čtvrtek 23. července 2020 po 19. hodině byla varnsdorfská profesionální jednotka vyslána na kopec Šébr (Stožecké sedlo, chcete-li), odkud byl nahlášen střet motorkáře s dodávkou. Na místo vyjeli také policisté a zdravotníci, z Ústí letěl vrtulník.

V průběhu cesty bylo upřesněno, že se místo nehody nachází až v Libereckém kraji, na místo tak vyjely i jednotky z Jablonného v Podještědí a Nového Boru (jednalo se o jejich „rajon“).

Za hasiče ale dorazila na místo první profesionální jednotka z Varnsdorfu, krátce po příjezdu zdravotníků a dosednutí vrtulníku. Zatímco ti se starali o zraněnou osobu (první pomoc poskytovali již svědci nehody), hasiči odpojili akumulátory a zasypali uniklé provozní kapaliny, následně místo předali kolegům z druhé strany kopce.

Aby toho ale nebylo málo, kousek od nehody při otáčení zapadnul autobus a zablokoval tak provoz. K události proto byl vyslán vyprošťovací speciál Unimog z Varnsdorfu, z druhé strany vyjel jeřáb z České Lípy.

Zatímco dopravní policisté dokumentovali původní nehodu, hasiči pomocí navijáku a kladky autobus bez dalšího poškození vytáhli zpět na vozovku.

Doprava byla po celou dobu kompletně zastavena, policisté odkláněli řidiče na objízdné trasy.

Sdílet