Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Spolujezdkyně utrpěla těžké zranění při střetu osobního vozidla s vlakem mezi obcemi Rybník a Lipno nad Vltavou

Českokrumlovští policisté přijali dne 23. července 2020 po 22. hodině oznámení o dopravní nehodě, která se stala na železničním přejezdu č. P6134 na trati mezi obcemi Rybník a Lipno nad Vltavou.

Řidič osobního automobilu (37 let) značky Škoda jel ještě s jednou ženou z Loučovic směrem na Lipno nad Vltavou. Pravděpodobně se plně nevěnoval řízení a na nechráněném železničním přejezdu přehlédl přijíždějící osobní vlak jedoucí z jeho pravé strany.

Došlo ke střetu, při kterém spolujezdkyně z vozidla (57 let) utrpěla těžké zranění a byla vrtulníkem přepravena do českobudějovické nemocnice.

Na místo vyjeli policisté z obvodního oddělení Lipno nad Vltavou a českokrumlovští kriminalisté. Ti zjistili, že ve vlaku v době srážky byly čtyři osoby, ani jedna z nich neutrpěla zranění.

Policisté provedli dechovou zkoušku účastníků této nehody s negativním výsledkem. Celková škoda byla odhadnuta na 130 000 korun.

Nehodou se budou nadále zabývat českrokrumlovští kriminalisté.

U nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Frymburk, dobrovolní hasiči obcí Loučovice a Vyšší Brod a podnikoví hasiči HZSP Správa železnic České Budějovice. Hasiči asistovali zdravotníkům ZZS při ošetření zraněné, nasvěcovali místo na fotbalovém hřišti pro přistání vrtulníku a pak zraněnou do vrtulníku transportovali.

Osobní auto bylo zajištěno protipožárním opatřením a byla provedena kontrola úniku provozních kapalin. Po 23. hodině si nehodu převzala podniková jednotka, ostatní se vrátily na své základny,

uvedla Vendula Matějů za HZS Jihočeského kraje.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová
Policie ČR
Sdílet