Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do vody v Soutěskách spadlo malé dítě, za ním skočil tatínek, který měl u sebe ještě tříměsíční dítě

V Soutěskách došlo ve čtvrtek 23. července 2020 odpoledne (15:02) k pádu malého dítěte (podle zjištění redakce asi dvouletá holčička), nedaleko přístaviště, do vody. Pro holčičku hned skočil její tatínek, který měl na zádech asi tříměsíčního chlapečka.

Pohotový otec okamžitě dítě z vody vytáhl. Chlapeček byl v pořádku (vody bylo přibližně po mužův pás). Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči Děčín, dobrovolní hasiči Hřensko, záchranáři a k místu také vzlétl vrtulník z Ústí nad Labem. Holčička měla poranění hlavy.

Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů k události uvedl, že vrtulník transportoval do ústecké nemocnice jedno ze starších dětí a to po pádu do vody. Mladší dítě bylo převezeno ke kontrolnímu ošetření do nemocnice sanitním vozem. Vzhledem k věku obou pacientů nebude sdělovat více informací.

Veliké poděkování patří převozníkovi, který je zároveň i místním dobrovolným hasičem. Muž celou rodinu naložil na lodičku a převezl na nejbližší místo pro složky IZS. Převozník zároveň pomohl s přesnou navigací záchranářů k přesnému místu, kde do jejich péče předal obě děti. Tatínek z události vyvázl bez zranění. Všichni zasahující předvedli rychlou pomoc.

K místu předání pacientů doslova běželi. Při podobných transportech v této oblasti musí většinou záchranáři s hasiči překonat špatně přístupný terén a v některých případech ujít i několik stovek metrů k místu např. kde došlo k pádu a následně i zpět se zraněným pacientem.

Tomáš Straka
eDěčínsko
Sdílet