Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící sklad v Lutíně

Dne 14. dubna 2010 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Olomouckého kraje celkem k 12 událostem, při nichž řešili 4 požáry, 2 dopravní nehody, 5 technických pomocí, 1 planý poplach. Nejzávažnější událost se odehrála v Lutíně, kde vyhořel skladový a výrobní objekt, ve kterém se těžce zranila jedna osoba.

Dne 14. dubna 2010 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Olomouckého kraje celkem k 12 událostem, při nichž řešili 4 požáry, 2 dopravní nehody, 5 technických pomocí, 1 planý poplach.

Dne 14. 4. 2010 krátce po čtvrté hodině ranní byl nahlášen na operační středisko HZS požár ve výrobním a skladovacím objektu společnosti Ronatech s.r.o. o rozměrech 80 × 25 m v areálu Sigmy Lutín v Lutíně. K požáru byli vysláni profesionální hasiči z požárních stanic v Olomouci a Prostějova, profesionální hasiči SŽDC z Olomouce, dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Senice na Hané, Náměště na Hané a Třebčína.

Průzkumem při příjezdu jednotek na místo požáru bylo zjištěno, že požárem jsou zasaženy vnitřní prostory, stroje a skladovaný materiál a v objektu se nachází osoba. Tuto hasiči zachránili ve 4.44 hodin a předali s vážným zraněním Zdravotní záchranné službě. Nasazením přítomné techniky (zásahové cisterny, výšková technika a speciální technika – celkem 18 vozidel) byl požár lokalizován ve 6.52 hodin a dohašováním proudy vody a rozebíráním konstrukcí byla provedena likvidace požáru v 11.27 hodin .

Odhadnutá škoda na majetku byla vyčíslena majitelem a uživatelem objektu ve výši kolem 22 milonů korun. Příčina požáru je v šetření.

 

Info: Ing. Jaroslav Hrubý
pověřen podáváním informací
HZS Olomouckého kraje

 -wap-

Sdílet