Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičská letadla mohou vzlétnout

Hasičský záchranný sbor ČR byl oficiálně informován o tom, že je nad územím České republiky až do odvolánízastaven letový provoz v souvislosti s výskytem sopečného popela z Islandu.

Hasičský záchranný sbor ČR byl oficiálně informován o tom, že je nad územím České republiky až do odvolánízastaven letový provoz v souvislosti s výskytem sopečného popela z Islandu. Podrobnosti na www.rlp.cz.

Ilustrační foto Petr Svoboda

Letecká hasičská služba je zabezpečována ve smyslu ustanovení § 46 odst. 1 písm. g), i) zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů, viz http://www.hzscr.cz/…-sluzba.aspx. Letecká hasičská služba může vzlétnout. O letu rozhoduje její provozovatel.

Další vývoj celé situace a obnovení provozu bude záviset na aktuální meteorologické situaci nad Evropou a Českou republikou.

Likvidaci lesních požárů, využití záchranářů a techniky z Hasičských záchranných sborů krajů a využití zahraniční pomoci procvičili hasiči v září roku 2009 při „Prověřovacím cvičení Forest Fires 2009" Uskutečnilo se ve dnech 18. – 20. 9. 2009 ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště na Karlovarského kraje. Viz video záznam: http://www.hzscr.cz/…es-2009.aspx

Ilustrační foto

kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR



-swo-

Sdílet